Handelzaken.nl

Het laatste nieuws voor jouw handel

Toenemende en veranderende cyberdreigingen

Het Verbond van Verzekeraars en de NVGA hebben een tweede versie gelanceerd van de Leidraad IT-risico’s Volmacht. De vernieuwde versie is aangepast aan de toenemende en veranderende cyberdreigingen.

Handvatten voor praktische invulling van informatiebeveiliging

De Leidraad biedt handvatten voor een praktische invulling van informatiebeveiliging. Zo valt te lezen welke beheersmaatregelen kunnen worden genomen tegen cyberdreigingen. Met uitleg over hoe die beheersmaatregelen kunnen worden toegepast in de praktijk, helpt de Leidraad organisaties om zich beter te wapenen tegen cybercriminaliteit.

Samenwerking in de verzekeringsbranche

De update van de Leidraad komt voort uit een samenwerking tussen het Verbond van Verzekeraars en de NVGA. Door gezamenlijk de richtlijnen en aanbevelingen aan te passen aan de actuele ontwikkelingen op het gebied van cyberdreigingen, kunnen verzekeraars en gevolmachtigde agenten beter samenwerken om de risico's van cybercrime te beperken.

Belang van continue monitoring en evaluatie

Naast het implementeren van beheersmaatregelen is het ook van belang dat organisaties continu monitoren en evalueren of hun systemen en processen nog voldoende beschermd zijn tegen cyberdreigingen. Door regelmatig te testen en eventuele zwakke plekken op te sporen, kunnen bedrijven proactief handelen en potentiële cyberaanvallen voorkomen.

Al met al is de update van de Leidraad IT-risico’s Volmacht een belangrijke stap in het verhogen van de cybersecurity in de verzekeringsbranche. Door de toenemende en veranderende cyberdreigingen is het essentieel dat organisaties zich blijven aanpassen en verbeteren om de veiligheid van hun systemen en gegevens te waarborgen.

Share: Facebook Twitter Linkedin